Direktlänk till inlägg 1 augusti 2016

Säsongen är snart igång!

Av Johan Söderman - 1 augusti 2016 15:57

Vi har första augusti i kalendern och serierna börjar i mitten/slutet av september! Precis som under åren 2009 och 2010 kommer HoJ´s fokus ligga på den mellansvenska handbollen där vi behandlar alltifrån Elit till lilleputtlaget i de nedre regionerna.

Massor av härliga reportage, krönikor och intervjuer utlovas och det kommer att göras med glimten i ögat!



Klubbarna är igång med att få upp flåset, träna på och lycka till!

Lite augustiskvaller ( en del är gammalt, vi vet):


Herrar:

Mantorp i div.1 har fått in Viktor Bengtsson (tidigare i Norrköpings HK och senast Redbergslids IK). Laget gjorde en mycket fin säsong och gick till allsvenskt kval- där Anderstorp blir för svåra. Spänns bågen än mer?


RP har fått in en ny keeper i Johannesson (Kroppskultur). Laget är tillbaka i Allsvenskan och har tränat på bra under försäongen. Kommer bröderna Flink att återfinnas i truppen? Två A-pojkar har lämnat för spel i Aranäs och Kristianstad.


Har tyvärr inte läst mig in på Västerås, Lindesberg och GUIF. GUIF har ju en fin hall inför kommande säsong och har tappat ett koppel med spelare.


 I ettan återfinns Hallstahammars SK. Hoppas att de får ihop det under året!


Tvåan har en del lokala inslag med eRPing, Norrköping, Katrineholm, Nyköping, Örebro, Lif Blå och Ljungsbro. Det blir dessa samt halva Stockholm... För tidigt att säga något om lagen men snacket på byarna är att NHK blir bättre och att Nyköping blir av med Kassem... Sörmlänningarna har fått in 2xStefan (Antal + Germerud) och lär nog få ihop det..


Trean är en skön serie med många mellansvenska lag. Järnvägen, Tuna och Miffe lär vara i toppen men Hultic kan överraska..


Fyran är lirarnas serie. Det är höga berg och djupa dalar. Blir intressant att följa.


Damer:

Västerås i nya Damligan och GUIF + RP i Allsvenskan har jag inte så mycket koll på. Vet att syster Sandell + någon mer har gått till Skåne och att 98:an Tilda Johansson från NKIK har gått till klubben.


I ettan är Göksten + Lindesberg (friplats) nykomlingar och kan nog göra bra ifrån sig! Västerås U-lag lär hänga kvar..


Damtvåan är väldigt bra i år med gamla fina klubbar som HK Eskil och IFK Tumba som "nykomlingar". Skogås har tappat en del till Skuru och NKIK förlorar spelare till andra klubbar. Augusti blir spännande att följa!


Damtrean är en serie i år ocn kan bli intressant om lagen får ihop de trupper som det pratas om! Återkommer i frågan!


Här kommer en bra övning för att förbättra fotarbetet;


https://www.youtube.com/watch?v=I2NOfOeSX4k



Log Du? Bra!!


//JS



 
 
Ingen bild

Porre King

1 augusti 2016 17:47

Skönt att du är igång igen Söder. Gillade din tidigare MsHF blogg skarpt. Lovar följa dig :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan Söderman - 13 september 2016 08:54

Några av lagen var i farten i helgen;   Örebros herrar matchade mot LIf Blå och Järnvägen med två förluster som resultat. Man saknade ett par gubbar och verkar ha ett nybygge på gång. Läs om matchen på www.hkjherr.com   Lif Blå torskade mot H...

Av Johan Söderman - 9 september 2016 15:40

Husköp och 2 veckor på Cypern kom i vägen för bloggen. Orutinerat Södermans!   Iallafall, nu kör vi!   RPs herrar var i Anderstorp förra helgen och  gjorde rent hus. Laget ser intressant ut! Premiär hemma den 23/9 mot alltid roliga Rimbo. Her...

Av Johan Söderman - 4 augusti 2016 11:28

Ilija Puljević klar för Örebro SK!   Den meriterade tränaren Ilija Puljević är klar som herrtränare för Örebro SK i Division 2. Oj vilken bomb! Ilija Puljević är klar som huvudtränare för ÖSK Handboll Herr säsongen 2016/17. Han...

Av Johan Söderman - 4 augusti 2016 10:58

Igår smygstartade OS med damfotboll, Sverige slog Sydafrika med 1-0 och ikväll går fotbollsgentlemännen in i turneringen. Till skillnad från handbollen så har väl fotbollen setts som en D-turnering. Någon på kvällstidningarna jämförde den med U21-EM ...

Av Johan Söderman - 3 augusti 2016 21:12


Tredje dagen i rad!Party-Giffen celebrerar detta en bit ner!!!Såg att VästeråsIrsta tappar väldigt många fler tjejer... Bombaren Lina Karlsson och Nkpg-dottern Sarah Frejd.. Sportchef/tränaren Frenne Båverud har lite att fundera över. Talanger produc...

Ovido - Quiz & Flashcards